Langattomien anturien yhdistäminen rakennusautomaatiojärjestelmän keskusyksikköön on nyt entistä helpompaa: uusi yhdyskäytävä tarjoaa luotettavan yhteyden anturointiin ja mahdollistaa reaaliaikaisen datan saatavuuden sekä on helposti käyttöönotettavissa. Lue, mitä huikeita mahdollisuuksia teknologia tarjoaa langattomaan tiedonsiirtoon!
Fidelixin ja Lansenin yhteistyössä kehittämä uusi teknologia ratkaisee kerralla rakennusautomaatiolle tietoa kerääviin olosuhdeantureihin liittyneet haasteet: yhdyskäytäväteknologia yksinkertaistaa langattomien anturien konfiguroinnin, se tuo tiedon suoraan anturista keskusyksikköön ilman kaapelointia eikä erillisiä kuukausimaksullisia lisenssejä tarvita. Teknologia helpottaakin merkittävästi sekä uusien kiinteistöjen että saneerauskohteiden olosuhteiden seurantaa ja säätöä.
Mitä uutta yhdyskäytävä tuo langattomaan teknologiaan?
Uusi Yhdyskäytävä tekee asennuksesta ja langattomien anturien yhdistämisestä keskusyksiköön huomattavasti aiempaa yksinkertaisempaa. Se hyödyntää Modbus-teknologian sijaan MBUS-teknologiaa, jossa käyttöönotossa tarvitaan vain anturin sarjanumero ja salausavain. Tämä poistaa haastavana pidetyn konfiguroinnin ja nopeuttaa merkittävästi asentajan työtä.
Yhdyskäytävä tuo kaapeloinnin varmuuden langattomalla teknologialla. Kantamaa voidaan varmistaa tuomalla anturien ja keskusyksikön väliin signaalia vahvistavat toistimet. Langattoman yhteyden luotettavuutta lisää myös patterien yli 10 vuoden käyttöikä. Järjestelmä mahdollistaa hälytykset patterin vaihdon tarpeesta sekä antureiden irrottamisesta.
Yhdyskäytävä on kertainvestointi, eikä siihen sisälly mobiiliverkon tai pilvipalveluiden kuukausimaksuja. Tieto kulkee turvallisesti paikallista yhteyttä antureista suoraan keskusyksikköön. Paikallisyhteyden reaaliaikaisuus ja tiedonsiirron nopeus mahdollistaa myös olosuhteiden säätämisen langattomien anturien tiedon perusteella.
Teknologiassa yhdistyvätkin kaapeliyhteyden käyttöominaisuudet ja langattoman teknologian joustavuus ja asennusnopeus.
Miten teknologia toimii käytännössä?
Yhdyskäytävä käyttää MBUS IP/UDP -protokollaa, jolla se siirtää anturin lähettämät viestit ethernet-kaapelin välityksellä rakennusautomaatiojärjestelmän keskusyksikköön. Anturi lähettää mittaustiedon 2-3 minuutin välein, mikä minimoi aktiivisuusaikaa ja pariston kulutusta.
Kuinka pitkä anturin ja keskusyksikön etäisyys voi olla?
Anturin ja keskusyksikön välinen etäisyys riippuu rakennuksesta ja rakenteiden tiiviydestä. Tyypillisesti kantama on noin 30-50 metriä. Välimatkaa voidaan kasvattaa lisäämällä väliin langattomia toistimia, jotka vastaanottavat signaalin ja lähettävät sen eteenpäin.
Mitä yhdyskäytävä vaatii toimiakseen?
Teknologia koostuu langattomista antureista ja yhdyskäytävästä sekä tarvittaessa väliin tulevista toistimista. Yhdyskäytävä tarvitsee sähkön syötön ja Ethernet-kaapeliyhteyden rakennusautomaatiojärjestelmän keskusyksikköön. Ratkaisu on optimoitu Fidelixin keskusyksikön kanssa, mutta avoimen teknologiansa ansiosta toimii myös muiden järjestelmien kanssa.
Miksi siirtyä uuteen yhdyskäytäväteknologiaan?
- Helppous: Käyttöönotto on huomattavasti yksinkertaisempaa kuin aiemmilla ratkaisuilla.
- Luotettavuus: Paikallinen yhteys takaa reaaliaikaisen tiedonsiirron ilman mobiiliverkon viiveitä.
- Kustannustehokkuus: Ei kuukausimaksuja, toisin kuin mobiiliverkkopohjaisissa ratkaisuissa.
- Tietoturva: Yhteys on salattu ja toimii paikallisesti.
- Liitettävyys: Järjestelmä helposti laajennettavissa tulevaisuuden tarpeiden mukaan. Mahdollisuus lisätä luotettavia olosuhdeantureita ilman kaapelointia myös jälkikäteen.
Yhdistämällä Fidelixin rakennusautomaatiojärjestelmän Lansenin langattomien antureiden kanssa, pystyt optimoimaan energiankulutusta, parantamaan kiinteistöjen käyttömukavuutta ja vastaamaan tulevaisuuden vaatimuksiin jo tänään. Järjestelmien helppo yhteenliitettvyys tuo täsmällistä ja luotettavaa mittausdataa kaikkiin kiinteistöihin.
Tutustu lisää!
Tuotepäällikkö Juha Rajanen
Lähetä sähköpostia Juhalle
puh. 040 754 6352